PPR


Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)



Vi er en uafhængig rådgivning, hvor lærere og pædagoger ved kommunens skoler og daginstitutioner samt forældre kan henvende sig for at få råd og vejledning vedrørende børn og unge mellem 0-17 år.




Hvornår kan PPR Hjælpe?




PPR yder rådgivning og vejledning vedrørende børn og unge fra 0-17 år. Rådgivningen henvender sig til lærere og pædagoger i kommunens skoler og daginstitutioner. Hvis der indstilles til PPR vedrørende et barn/en elev, vil indstillingen altid foregå i samarbejde med barnets forældre.


Herfra kan vi tilbyde råd og vejledning, f.eks. hvis barnet:
  • ikke trives i skole eller daginstitution 
  • udvikler sig langsomt (fx forsinket i sin motoriske eller sproglige udvikling) 
  • har et handicap 
  • har faglige vanskeligheder 
  • har adfærds-, kontakt og trivselsvanskeligheder i skole- eller daginstitutionsregi 
  • har tale-, høre- og sprogvanskeligheder 


Skolens og institutionens ledelse samt sundhedsplejersken har mulighed for at indstille til PPR, hvis I som forældre er indforståede med det.


PPR kan efter aftale med forældrene formidle kontakt og henvise til andre sagkyndige, institutioner eller Familieafdelingen i kommunen.


Hvordan kan PPR hjælpe?


PPR tilbyder;

  • Supervision til det pædagogiske personale på skoler og institutioner 
  • Observation i klasse/institution samt rådgivning og vejledning til personalet omkring barnet 
  • Samtaler og rådgivning til familien vedr. jeres barns udvikling og trivsel 
  • Talepædagogisk rådgivning og vejledning 
  • Fysioterapeutisk rådgivning og vejledning 
  • Anbefaling af særlig specialpædagogisk bistand. 


Pædagogisk Psykologisk Undersøgelse hvor vi kan undersøge dit barns intellektuelle, følelsesmæssige, sproglige, sociale og motoriske udvikling. Undersøgelsen kan bestå i orienterende samtaler, observationer i institution/skole, psykologiske tests, motoriske tests, sproglige tests og supervision af personale. Undersøgelsen kan afsluttes med en skriftlig udtalelse, såfremt forældrene ønsker det.


PPR udbyder særlige supervisionsforløb for personale på kommunens daginstitutioner. Du finder link til folder, der beskriver tilbuddet, nederst på siden.



Hvordan får du hjælp fra PPR?


For få hjælp fra PPR, skal barnets institution eller skole indbyde til et dialogmøde. På mødet deltager både forældre og medarbejdere fra PPR, og der udfyldes et dialogskema, som kan danne baggrund for en indstilling til PPR.


Når PPR modtager dialogskemaet, bliver det registreret i vores journalsystem, som er omfattet af regler om aktindsigt og fortrolighed. Journalen er PPR-medarbejderens arbejdsredskab.


Medarbejdere i PPR har journalpligt og tavshedspligt, og det vil være i samarbejde med jer hvilken formidling, der gives til daginstitutioner og skoler.


I forbindelse med, at jeres barn bliver indstillet til PPR, melder der sig mange spørgsmål.


I kan være bekymrede over, at jeres barn muligvis skal ses, vurderes og/eller undersøges af en psykolog, en fysioterapeut, en talehørepædagog eller andre eksperter, som ikke kender jeres barn.


Alle jeres spørgsmål og overvejelser kan med fordel drøftes med os tidligt i forløbet således, at I er trygge ved at indgå i et samarbejde. I kan evt. skrive spørgsmålene ned på forhånd. Dette kan lægge grundlaget til et konstruktivt arbejde.

Om PPR


Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) er en del af Fællesrådgivningen for Børn og Unge, som ledes af chefpsykolog Malene Hein Damgaard.


I PPR er der ansat psykologer, talepædagoger, fysioterapeuter og en socialrådgiver. Desuden har vi tæt samarbejde med Familie- og Ungerådgivningen, som også er en del af Fællesrådgivningen for Børn og Unge, med sundhedsplejen samt med Ungdommens Uddannelsesvejledning, ved overgangen mellem skole og ungdomsuddannelse/erhverv.


Du kan finde en oversigt over, hvilke medarbejdere, der er på din/dit barns skole/institution hér
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO