lørdag den 22. april 2017

MAN KAN ALTSÅ IKKE OPDRAGE ADHD VÆK!!!

- Redaktionen -

Vi ser på de sager vi får kendskab til, at mange af børnene har ADHD, og især de får ikke målrettet støtte.

Den støtte der sættes ind til børn med ADHD, som opfattes adfærdsvanskelige, er ofte en støtte i hjemmet, der skal lærer forældrene, at sætte grænser. Hele fokus er på forældrene og den, for sagsbehandler, åbenlyse manglende forældre evne til at få barnet til at opfører sig ordentligt.

Derfor er den støtte de vil "tilbyde" familien ret ofte en støtte i hjemmet, eller forældre kursus i at lære at sætte grænser.

Det kommer altså ikke til at virke!!!

ADHD skal have målrettet hjælp til BARNET, dvs. hjælp i skolen/børnehaven. Barnet skal have støtte til at finde ro og strategier. Barnet skal eventuelt have medicin, og miljø terapi. For nogle vil konsekvent pædagogik være vejen frem, for andre bestemt ikke, da det vil virke modsat. Dermed kommer forældrene på endnu mere overarbejde. Hvis forældrene selv har en god fornemmelse for, hvad der skal til, vil de ofte blive modarbejdet af forvaltningen som ikke kender til hvordan man får et barn med ADHD i trivsel. For hvad der fungere for det ene ADHD barn behøver ikke fungere for et andet. Der skal et helheds billed til, for også andre diagnoser, temperament, personlighed kan spille ind i hvilket tilbud der skal ydes.

En forvaltning kan tilsidesætte alle fagpersoners udtalelser. Mener du at det er ret og rimeligt, at en sagsbehandler til side sætter en psykiaters diagnose og anbefalinger, for at følge en skolelærers formodninger? Det sker nemlig!

Vi her fra sitet vil gøre opmærksom på, at man bestemt ikke kan påberåbe sig, at have ydet familien støtte, hvis det er udfra sagsbehandlers syn. Støtten SKAL være målrettet i samarbejde med forældre og relevant uddannet faglig person.

ADHD er altså ikke noget man kan forvente forældrene skal opdrage barnet ud af. Det er en psykiatisk diagnose, som kræver samarbejde med psykiater, miljøterapi og evt medicin. Før dette er forsøgt, har forvaltningen IKKE ydet støtte.


Arkiv

Følg vores Facebook Følg vores Google Plus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO