mandag den 11. september 2017

REGLER OM TVANGSFLYTNING AF SKOLE OG OPSÆTTENDE VIRKNING

- Redaktionen -

På de sociale medier fandt vi denne. Med tanke på vores læsere ofte er tilknyttet specielt skoletilbud finder vi denne interessant.

Heldigvis fik vi lov at dele så andre kan få glæde af reglerne :)


Til orientering for gruppen!

Vi kører og kæmper pt med en sag om skoletilbud og "tvangsflytning" af skole (special skole) 
 
Her er vi blevet opmærksomme på begrebet "opsættende virkning" og det vil jeg gerne dele med gruppen.

opsættende virkning:
 
En klage har som udgangspunkt ikke opsættende virkning. Det betyder, at kommunens afgørelse er gældende, indtil Klagenævnet for Specialundervisning eventuelt beslutter at ændre den. Det er muligt at anmode kommunen om, at din klage får opsættende virkning. Opsættende virkning betyder, at kommunens afgørelse sættes i bero, og at eleven kan få lov at forblive i sit nuværende skoletilbud, indtil klagenævnet har afgjort sagen.
 
Hvis kommunen ikke finder grundlag for at tillægge klagen opsættende virkning, kan du efterfølgende anmode Klagenævnet for Specialundervisning om opsættende virkning. Klagenævnet kan efter en konkret vurdering beslutte, at din klage gives opsættende virkning. Der skal dog foreligge særlige omstændigheder.
I den forbindelse "glemte" Københavns Kommune at informere os om begrebet (opsættende virkning) 

Vi kendte heller ikke begrebet før en meget sød og forstående ansat gjorde opmærksom på det!

Tænker ALLE i alle former for klagesager og sagsbehandling i kommunen kan bruge samme og bede om "opsættende virkning" såfremt det ender i Ankestyrelsen som vores sag er nu, det kan give lidt ro og ekstra "arbejdstid" til familien.

Er blevet kontaktet af KK angående min mail om hvorfor vi ikke var orienteret om denne mulighed, de har ikke bekræftet det på mail, men ringet og talt længe og undskyldt - de siger at de ikke har prøvet at en borger beder om "opsættende virkning" 😳

Har gjort opmærksom på at jeg mener at det en grov overtrædelse og at KK er forpligtet til at oplyse den enkelte borger om klagevejledning og muligheder? 

Er ved at samle "kræfter" til underretning af borgerrådgiveren.

God dag til alle, pas på hinanden og kæmp for jeres børn - brug denne fantastisk gruppe til at søge hjælp og få støttende kommentarer og input - 🙏




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO