torsdag den 13. maj 2021

FØLER DU DIG SOM EN UDSAT OG SÅRBAR FAMILIE?

© VORES BØRNS TRIVSEL



Betragter du dig selv og din familie som SÅRBAR?

Med den nye lov "Barnet først" er det ikke nok at klappe i hænderne og tænke det er en hjælp til børnene. For hvilke børn er det man vil fjerne med tvang? Nu vil man også have at en (tvangs)fjernelse er en forebyggende indsats og ikke en sidste nødløsning. Omvendt kan man sige, at det har været brugt ulovligt i mange år, men nu bliver det lovliggjort.

Under de SÅRBARE FAMILIER, der skal spottes og sættes ind overfor, er andet en familier med misbrug. Der er en del om gravide, og nu skal alle familiens børn undersøges, hvis det ene mistrives. Desværre mistrives mange sensitive børn i skole og børnehaven. De holder sammen på sig selv og braser sammen af overstimulering hjemme. 

PROBLEM I HJEMMET.

Jeg har skrevet om det før. Hvordan mistrivslen udenfor hjemmet drejes til at være problemer i hjemmet.

Desuden er der kæmpe stor forskel på mistrivsel og misrøgt, men der skeles ikke i sagerne på kommunen, om det er det ene eller andet. Jeg har sågar mødt en sagsbehandler der mente, at børn ikke måtte være kede af det eller græde. 🥺 Altså det er en del af livet. Vi er ikke altid glade, det er helt naturligt, men blev problematiseret til, at så var forældrene ikke gode nok til at få deres barn i trivsel.

Det handler overhovedet ikke om hvem du og din familie er. Det handler om hvem den sagsbehandler er, som modtager underretningen. Hvilken barndom har denne selv haft?

Vi vurdere altid udfra egen "rygsæk" og erfaringer, og desværre er der mange som har haft en dårlig barndom, som vælger at blive socialrådgivere for at hjælpe børn, som de ikke selv blev. Men hvad havde de selv ønsket? At blive fjernet måske.

Jeg spurgte af nysgerrighed en socialrådgiver studerende, om hun ville spørge sine medstuderende. Langt de fleste kom fra dysfunktionel familie og ville ud og arbejde i familie afdeling og redde børn fra forfærdelige familier. Hun kom selv fra en dysfunktionel familie, havde selv været fjernet, og havde indsigt nok til at vælge familie afdelingen fra. Netop fordi det er et svært område, hvor man vælger hvilket liv barnet skal leve med resten af deres liv. Et kæmpe ansvar, der tages alt for let på. 

De udsatte og sårbare familier. Ord der bruges hele tiden, og som alle ligger noget forskelligt i.

Er du en af dem? Nej, det er du nok ikke.

KKR's(*) liste er lang, et af afsnittene er dette:

Fysiske  og  psykiske  helbredsproblemer 
👉 Psykisk sygdom, herunder  også  tidligere  eller  aktuel  spiseforstyrrelse
👉 Fertilitetsbehandlede 
👉 Handicappede  med funktionsbegrænsninger

Blev du en sårbar familie nu, en af de familier der skal holdes ekstra øje med? 🥺

//ADM.Team.VBT ©



*KKR er en del af KL's politiske organisation og er et samarbejde mellem kommunalbestyrelserne om retning og linje i de opgaver, hvor et samarbejde på tværs er en fordel. KL har ét KKR i hver region. Alle borgmestrene er fødte medlemmer af et af de i alt 5 KKR. Desuden er et antal kommunalbestyrelsesmedlemmer medlem af hvert KKR, så sammensætningen afspejler valgresultatet ved det seneste kommunalvalg i den pågældende region.
*


Du kan dele via 👇
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO