tirsdag den 31. maj 2016

MAN MÅ FORVENTE REAKTIONER FRA ET SUNDT OG NORMALT BARN VED OG EFTER EN ANBRINGELSE




psykelogiet
Når et sundt og normalt fungerende barn fjernes fra sit hjem, sine trygge rammer og sine forældre, så må det naturligvis forventes, at dette barn ikke bare skal, men at det også vil udvise en eller anden form for reaktion på fjernelsen.
Et sundt barn, der har en tryg tilknytning til sine forældre og dermed til sit hjem, vil betragte hjemmet som den sikre base, hvorfra barnet kan udforske sin verden. Anbringes dette barn hos en plejefamilie, så vil barnet derfor udforske denne verden. Det vil roligt søge at lære denne verden at kende og blive fortrolig med den. Barnet vil suge alt nyt til sig for at udvikle sig.
Når barnet efter to, tre eller måske fem uger har lært denne nye verden at kende. Når det er blevet fortrolig med denne nye verden, og det oplever, at det har lært, hvad der er at lære, så vil barnet helt naturligt søge tilbage til sin trygge base. Det vil gerne hjem til sit eget hjem og til sine forældre.
Hvis barnet nu får at vide, at det ikke må komme hjem til sine forældre og til sin trygge base, så vil barnet naturligvis blive voldsomt frustreret. Det vil føle sig fanget og truet på sin eksistens. Derfor vil barnet også reagere ved, at det nu begynder at udvise en naturlig frustrationsadfærd.
Det vil for drenge betyde, at de vil reagere voldsomt og ofte aggressivt over for plejefamilien, der opleves, som dem der forhindrer barnet i at komme tilbage til sin trygge base. Næste skridt vil være en destruktiv adfærd over for plejefamilien og plejehjemmet. Samtidig vil barnet udvise rastløshed og stærk fysisk uro. Det er tegn på, at det ikke længere orke at kæmpe, men nu søger en flugtvej. Hjælper det ikke vil barnet efterhånden resignere, lukke sig inde i sig selv og trække sig fra enhver kontakt med plejefamilien.
Piger vil ofte reagere omvendt. De vil i deres frustrationsadfærd oftest starte med at søge flugtveje, hvorfor de vil opleves urolige, ukoncentrerede og hvileløse. Hjælper det ikke vil de som et vildt dyr, der er trængt op i en krog, kæmpe. De vil nu blive aggressive og destruktive over for plejefamilien. Hjælper det ikke vil de også resignere, lukke sig inde i sig selv og trække sig fra enhver kontakt med plejefamilien.
Desværre bliver disse adfærdsmønstre alt for ofte benyttet til at betegne børnene som behandlingskrævende. Der er da heller ingen tvivl om, at børnene har behov for at blive behandlet. De har behov for at blive behandlet ordentligt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO