fredag den 3. marts 2017

BØRN MED HØJT SYGEFRAVÆR SKAL TILBYDES SYGEUNDERVISNING

- Redaktionen - 


Mange af de børn, som kommer i klemme i systemet har for højt sygefravær. Det er et kæmpe problem, at skolerne ikke er gode nok til at sætte rette støtte ind. Det skal de nemlig i følge loven. Børnene har krav på syge undervisning for at mindske de faglige huller. det er ofte familien, som skal gøre skolen opmærksom på dette, og på trods, at forældrene henvender sig med loven i hånden, så er det stadig svært at få.

I sidste ende kommer børnene så langt bagud, at det bliver svært at indhente. Børn der i forvejen kan have udfordringer med deres handicaps/sygdom i deres fremtidige liv, og som gerne skulle have nogle gode skole kundskaber, at trække på når de bliver voksne. Ikke nok med det, så er der et KÆMPE problem, og det er, at de kan ende med skolevægring eller anbringelse.

Hvordan kan man forsvare som skole og myndigheder, at fjerne et barn fra sit trygge hjem, når det i virkeligheden er det offentlige selv, der ikke har stillet den lovpligtige støtte til rådighed?


PÅ "SKOLE FOR MIG" PROJEKTETS HJEMMESIDE HAR VI HENTET FØLGENDE:


Skolebørn med kronisk sygdom får ikke den støtte, de har krav på. Det har store faglige og sociale konsekvenser for børnene, viser en rundspørge som Bedre Psykiatri og Skole for mig står bag.


Hvert sjette barn bliver ramt af en langvarig eller kronisk sygdom. Det svarer til, at mere end 162.000 børn – eller mellem fire og fem elever i hver klasse – vil kæmpe med enten en fysisk eller psykisk sygdom i løbet af deres skoletid.
Men får børnene den hjælp og støtte, de har krav på? Projektet Skole for mig ønsker at belyse de udfordringer, som børn med sygdom møder i grundskolen. Derfor har Bedre Psykitari på vegne af projektet Skole for mig foretaget en rundspørge blandt forældre til skolebørn med langvarig eller kronisk sygdom for at undersøge, hvordan de oplever den støtte, som deres børn modtager.
Rundspørgen viser, at en stor del af børnene ikke modtager den støtte, som de har krav på, selvom de må kæmpe for at følge med i skolen både fagligt og socialt.
1.298 forældre har deltaget i rundspørgen, der er gennemført i første kvartal af 2016. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO