fredag den 10. februar 2017

FORÆLDRE ER OMGIVET AF MISTRO

- Redaktionen -


Jeg fornemmer den. Jeg hører den. Jeg ser den.

Mistroen.

Mistroen på, at systemet kan handle som det gør.

Magten i magtens korridor.

Når sagen er kørt så langt ud på at sidespor, at den nærmest er syg. Så syg, at den skader barnet, den var sat til at hjælpe. Så langt ude i fornuften, at alle tænker, så må det være rigtigt. Der må være noget andet end blot barnets udfordringer. Mistilliden, også fra dem som skal hjælpe.

Der må være andet end barnets udfordringer.

Den måde fagpersoner drejer af på samtalerne, når virkeligheden bliver for ubehagelig, nogle gange lidt akavet. Emnet er pludseligt et helt andet.

Jeg ser det i deres øjne. - De flakker.

Jeg hører det i deres stemmer.  - De lyder ikke overbevisende.

"Der må være noget andet end blot barnets udfordringer."

Men nej, i de her sager er der blot barnets udfordringer. Dem som ikke er blevet taget alvorligt i tide. Dem som forældre har søgt hjælp til i årevis, mens de kunne se deres barn lide mere og mere.

Når et barn er anbragt, så er alt jo undersøgt. Alt er forsøgt afhjulpet inden. Sådan tænker de fleste. Sådan er loven, med det er ikke sandheden.

Når der indgives tvangssag, så skal der stilles gratis advokat til rådighed og er barnet over 12 skal det have sin egen. Forældrene kan få en støtte §54 person, til at hjælpe med papirer, klager og deltage i møder.

Jeg formoder,  at I tænker som jeg gjorde. Så er der nogen der gennemgår det hele, så alt er i orden inden den sendes til B&U, som skal træffe afgørelse udfra de papirer der indsendes.

Vidste du, at den advokat kun betales for 4-6 timer. Advokaten skal nå at læse sagsakter, der er udvalgt af forvaltningen. De ser ikke hele sagen. Ofte får de papirerne et par dagen inden. Loven siger en uge inden. I de få timer skal de nå, at læse en sag de ikke kender til, de skal holde møde med deres part, enten forældrene eller barnet. De skal finde deres fokus og lave procedure. De skal møde i B&U. Det var det. De arbejder ikke på at afhjælpe sagen inden den når derind. De arbejder ikke på noget, andet end det møde, som kan blive så fatalt. En §54 støtte er ansat til at hjælpe med at læse breve og udfærdige klage fx. De kan også være en støtte person der deltager i møder. En sådan person får 1 time ugentligt, man kan være heldig at søge om 2 timer. Der betales kun 2 møder på et år!!!

Familiens tilværelse drejer sig stort set kun om møder i denne fase!

I de situationer, skal barnet over 12 også selv henvende sig for at klage. Loven siger at sagsbehandler skal forklare klage mulighederne, og endda skal sagsbehandler selv kunne være behjælpelig med, at lave barnets klage  over sin egen afgørelse. Glem det. Ingen af dele sker. Og barnet kender selvklart ikke de juridiske arbejdsgange. Det blev nemt ikk? Ingen klage fra barnet, som er fanget i sagen.


Ingen tror rigtigt på at en sag kan være så mishandlet, at barnet er fanget.

Jeg ser det. Jeg hører det. Jeg mærker det.

Mistroen, - for i Danmark har vi et retssystem der beskytter børnene.

I Danmark har vi både socialrådgivere og sagsmishandlere. Desværre alt for mange af den sidste kategori. Både den, som bare mangler tiden til at gøre et godt stykke arbejde, men så sandeligt også dem der er faldet i forråelse.

Selv sagsbehandlere tror, at det hele går rigtigt og ærligt for sig, hvordan kan de? Er det en overlevelses mekaniske, når de ikke ønsker at mærke, de mange børn som de gør ondt?

 "Vi gør det for at hjælpe". "Vi vil kun barnet det bedste".

Hvem lever med skyklapper?




Tak for beretningen, Teksten er redigeret kortere og godkendt af indsender.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO