søndag den 13. marts 2016

TWICE EXCEPTIONELLE BØRN, ER OFTE MEGET MISFORSTÅEDE BØRN

_________________________________________________
Redaktion

Blandt de særligt sensitive findes også en del højt begavede børn og børn med diagnoser.
Højt begavede børn kan have en anderledes adfærd, og diagnoser giver også en anden adfærd. Højt begavede børn er rigtig gode til, at kompensere på de sider, hvor de har udfordringer. Så hvad sker, når fx. særligt sensitive, med både høj begavelse og diagnose ikke viser alle de udfordringer, som de faktisk har?

Her er en tekst fra siden @e2Dansk, som netop skriver om disse udfordringer, som Twice Exceptionelle børn har.

Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse områder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.


Læs meget mere om Twice Exceptionelle børn på siden www.2eDansk.dk

Mange af disse børn kommer i klemme i systemet. Fagprofessionelle er slet ikke dygtige nok til, at finde deres udfordringer eller finde egnede skoletilbud.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg os på Facebook

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO

Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO
Se mere om (manglende) retssikkerhed i Børn / Unge sager (Siden er ikke vores) TRYK PÅ FOTO